Projecte Fahrenheit: Versos Solidaris

Versos solidaris al sant Jordi de la Garriga

 

Al Fahrenheit 451 de Ray Bradbury qui volia conèixer la peripècia del Quixot havia de demanar-li en secret a una persona que l’havia memoritzat. En aquell món imaginari, la literatura era perseguida i els bombers tenien la missió de cremar llibres i detenir els seus lectors. Només els anomenats homes-llibre conservaven el seu record i el transmetien.


Inspirant-se en aquest relat, alumnes de l’institut Manuel Blancafort de La Garriga han memoritzat diversos poemes i els oferiran pels carrers més cèntrics de la localitat el proper matí de sant Jordi. Els escamots poètics estaran formats per alumnes de diversos cursos, des de 1r d’ESO fins a 2n de Batxillerat. El projecte reuneix vora 80 persones. I la tria de poemes és variada: des d’Homer fins a Joana Raspall, passant per Píndar, Dante, Shakespeare, Calderon, Brecht, Sagarra o Riba.


Els nois i noies han treballat prèviament els textos, a la vegada que els memoritzaven. I la recitació no és totalment desinteressada: a canvi dels versos, els joves demanaran una aportació a favor dels refugiats sirians. Per això el Projecte Fahrenheit s’anomena també “Versos solidaris. A favor dels nous Ulisses”. Igual que l’antic rei d’Itaca va naufragar a l’illa dels feacis, avui també hi ha qui busca una vida millor i demana la nostra hospitalitat.

 

A la vegada que ofereixen els seus versos, els nois i noies vendran una publicació en la qual han recollit diversos microrrelats escrits de la seva mà. Els diners que recullin tindran la mateixa destinació.

 

En aquest video que ens ha fet la Laura Vila, exalumna de l'institut i ara estudiant en pràctiques del centre,   en podeu veure un resum. Moltes gràcies Laura!!

 

I en aquest enllaç podeu veure'n algunes imatges