Barcelonada 2019

El passat 19 de febrer, i coincidint amb el ja conegut MOBILE World Congrés, els alumnes de 3r d'ESO han tornat a participar a la BARCELONADA 2019.

 

Aquesta activitat, dins el marc de la tecnologia, va encaminada a la utilització i maneig del mòbil i diferents aplicacions per a fer una gimcana a la ciutat. Amb grups de 4, i utilitzant geolocalització i aplicacions de realitat augmentada, els alumnes han de realitzar una sèrie de proves per diferents punts de la ciutat.

 

A les 8 del matí ens vam trobar a l’estació. Ja a primera hora, els alumnes havien de dissenyar una ruta a través d’uns targetes on hi havia les seves localitzacions.

 

Ja a Barcelona, els grups, sols, havien d’anar als llocs indicats i realitzar-hi  una activitat a través de l' app de realitat augmentada.

 

Aquest any, s'hi han incorporat dues innovacions: la primera, que ha estat possible gràcies a tots els grups participants, s’ha fet un mapa de barcelona amb medicions sonores i que es pot consultar a la web. La segona, ha estat un mapa de barreres arquitectòniques igualment possible per la feina dels grups d'alumnes.

 

A finals de mes es faran saber els finalistes als diferents premis.

 

Aquesta activitat, que considerem molt enriquidora i transversal, treballa conceptes de diferents àrees, com la tecnològica, la matemàtica, la llengua i l’ambit personal i social.

 

Podeu veure al twitter de l'institut moltes fotografies d’aquell dia.